SiDi PO – Digitale tool voor de signalering en diagnostisering van (hoog)begaafdheid

Eduforce is welbekend expert op het gebied van hoogbegaafdheid bij kinderen. Jarenlang gebruikten ze hierbij hun eigen methode: SiDi 3. Tót uit het veld de vraag kwam of er ook een digitale versie was die het invullen makkelijker maakte. Het antwoord: nog niet, maar alles kan! Daarom sloegen NIO en Eduforce de handen ineens en werkten samen aan een digitale, vernieuwde versie: SiDi PO.
Wanneer? 2019 – heden
Werkzaamheden? Applicatie ontwikkeling, logo, huisstijl, website

Van old school naar modern en efficiënt

SiDi 3 bestond uit een vragenlijst, waarvan de resultaten met Excel werden geanalyseerd. De uitkomst was altijd een groepsanalyse: hoe zit het met (hoog)begaafdheid in de klas? Met de nieuwe applicatie SiDi PO gaat dat een stuk efficiënter én is er meer mogelijk. De toetsformulieren in de nieuwe app maken het voor leerkrachten mogelijk om leerlingen ook op individueel niveau te toetsen op (hoog)begaafdheid.
Ook kunnen ze meteen kijken of kinderen misschien achterblijven; want ook dat zegt veel. Alles wordt steeds opgeslagen in een dossier per kind, dat inzicht biedt in resultaten, voortgang, overslaan, zittenblijven of uitschrijving.

Gebruiksvriendelijk én mooi

We ontwikkelden SiDi PO met een scherp oog voor gebruiksgemak, zodat Eduforce zelf vragenlijsten kan configureren en nieuwe kan toevoegen. Op verzoek voegden we hier later ook aan toe dat vragenlijsten in verschillende talen beschikbaar kunnen worden gemaakt. Voor de applicatie ontwikkelden we naast de techniek ook het logo en de huisstijl, die we ook gebruikten om een bijpassende website te maken.

Een mooi product waar we trots op zijn

Op dit moment werken er in Nederland en België meer dan 600 scholen met SiDi PO. Flink meer dan voor de digitalisering van SiDi 3. Procesoptimalisatie op z’n best!