EVI – Cursusadministratie platform en website

Cedin biedt allerlei cursussen en trainingen aan voor het onderwijs. Hoe meer cursussen er kwamen, hoe meer de behoefte ontstond aan één systeem om alle processen rondom de organisatie van die cursussen te regelen. NIO ontwikkelde daarom EVI, een buitengewoon complete cursusapplicatie!
Wanneer? 2019 – heden
Werkzaamheden? Concept, design en ontwikkeling van het een compleet cursusadministratie platform en website.

Contentbeheer van alle cursussen

Elke cursus gaat gepaard met veel informatie en instellingen. Denk aan cursusmomenten (datum, tijd), team- en cursusleiders, betalingen (Mollie) en automatische mails na iedere inschrijving. NIO ontwikkelde een overzichtelijke contentbeheeromgeving waarin Cedin dit alles eenvoudig kan invoeren en kan instellen. Ook is in de beheeromgeving steeds zichtbaar wat de bezetting is van cursusmomenten. Om alle aanbod ook online zichtbaar te maken, realiseerden we een integratie die we uitrolden voor diverse sites van Cedin.

www.cursussenvoorhetonderwijs.nl

Ook ontwikkelden we een cursusoverzichtspagina in de Cedin-site Cursussen voor het Onderwijs. Op die site, die tevens onderdeel is van het platform EVI, kunnen bezoekers cursussen zoeken én zich direct inschrijven. Ook kunnen geïnteresseerden digitaal in contact komen voor meer informatie, of online een offerte aanvragen. Monitoring van deze onderdelen biedt Cedin inzicht in welke cursussen of trainingen veel bekeken worden. Ook is de analysemodule op maat geconfigureerd om KPI’s eenvoudig te kunnen presenteren.

Communicatie richting deelnemers

Een belangrijke toevoeging in de applicatie is de communicatiefunctie. Hierdoor is het mogelijk om één, enkele of alle deelnemers een bericht/mail te sturen. Handig: elk van die acties wordt ook gelogd, zodat altijd zichtbaar is wie welk bericht ontvangen heeft.

Ook na het geven van een cursus, training of workshop kan Cedin EVI inzetten. Voor feedback bijvoorbeeld. Om te achterhalen hoe een training of trainer beviel, kan een mini-enquête verstuurd worden. Die beoordelingen worden vervolgens direct meegenomen in de beoordeling op de website. Ook biedt EVI de mogelijkheid om een gepersonaliseerd certificaat naar cursisten te sturen, op basis van een door NIO ontwikkeld template.

Nog steeds maken we EVI mooier en efficiënter

Zo’n uitgebreide applicatie als EVI ontwikkel je niet in één keer. Hier hebben we als NIO samen en stap voor stap met Cedin aan gewerkt. Steeds kijken we wat werkt en wat niet. Door elke keer het proces kritisch tegen het licht te houden, ontdekken we kansen voor optimalisatie.

Soms betekent dit ook dat je afscheid moet nemen van functies die goed bedacht zijn, maar in de praktijk toch niet werken of niet of nauwelijks gebruikt worden. En juist dat maakt een applicatie krachtiger!