Cedin Zorg – Aanmeldportaal & ZorgSpot-app

Cedin wilde graag een applicatie laten ontwikkelen voor het efficiënt en overzichtelijk afhandelen van aanvragen voor dyslexie- en jeugdzorgtrajecten binnen Cedin Zorg. NIO ontwierp en ontwikkelde hiervoor een gebruiksvriendelijke applicatie, aangevuld met een website en een mobiele app voor behandelaars.
Wanneer? 2015 – heden
Werkzaamheden? Concept, ontwerp, ontwikkeling, website, applicatie, mobiele app, design, procesoptimalisatie

Zó geregeld

Met de Cedin Zorg-applicatie kunnen ouders en scholen online in een paar stappen het juiste aanvraagformulier invullen. Dankzij de optie tot tussentijds opslaan bepalen ze zelf wanneer ze welke stap doorlopen. Ook al zo handig: elk verstuurd formulier wordt op basis van de ingevulde postcode direct gekoppeld aan een behandellocatie van Cedin.
Zo kunnen praktijkhouders sneller de juiste behandelaar op een case zetten en wordt tegelijkertijd de wachtlijst per locatie inzichtelijk gemaakt. Ook kunnen behandelaren met de applicatie ruimtes en testmaterialen op de Cedin-behandellocaties reserveren. Zo staan ze nooit voor een dichte deur.

Ook nog: website + app

Naast de applicatie ontwikkelde NIO ook een volledige website voor Cedin Zorg, waarop hun volledige dienstverlening zichtbaar wordt gemaakt. Ook maakten we een app speciaal voor zorgmedewerkers. Aanvragen die ‘overblijven’ door drukte op de ene locatie, kunnen dankzij de mobiele app door Cedin-behandelaars op een andere locatie opgepakt worden.
Leuk feit: de ZorgSpot-app is zo succesvol dat Cedin ook reguliere trajecten – en dus niet alleen de ‘overloop’ – via de app koppelt aan behandelaars. En dat zorgt weer voor kortere wachttijden: meer kinderen kunnen sneller geholpen worden!