Cedin – Screening schoolverlatersonderzoek

Niets is zo vervelend als een moeilijke start van een nieuwe schoolperiode! Voor leerlingen met een ondersteuningsaanvraag is het daarom belangrijk dat zij vanaf hun eerste dag op het Voortgezet Onderwijs (VO) de juiste ondersteuning krijgen. In opdracht van Cedin ontwikkelde NIO het Schoolverlatersonderzoek (SVO) om de overgang van het PO naar het VO zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Wanneer? 2021
Werkzaamheden? Portaal ontwikkeling, automatisering, website

Digitalisering en automatisering

Het schoolverlatersonderzoek verloopt altijd in drie rondes, waarbij naast de leerling en Cedin ook school en ouders op een bepaald punt betrokken zijn. Verschillende onderzoeken, uitgebreide data analyses en communicatie over dat alles met betrokkenen: voor dit project lag de spil in het optimaliseren van het totaalproces. Er was behoefte aan een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk alles-in-éénportaal waar informatie veilig ingevoerd én verwerkt kon worden. NIO ontwikkelde daarom een SVO-portaal met aandacht voor digitalisering én automatisering.

Van portaal tot site

In het aanmeldportaal kunnen medewerkers van een school leerlingen aanmelden en het dossier blijven volgen totdat de inschrijving voor een onderzoek compleet is. De beheermodule is hierbij essentieel: vanuit één plek kan Cedin zo alle gewenste processen rondom schoolverlatingonderzoek uitvoeren. De gebruikte aanmeld- en onderzoeksformulieren kunnen in het beheer zelf door de beheerder worden geconfigureerd en in de procesflow worden geplaatst.
Ook is het mogelijk om via het portaal met scholen en ouders te communiceren. Naast het portaal ontwikkelde NIO ook een website, die als informatie- en inlogpunt dient voor aanvragen voor de screening schoolverlatersonderzoek.