SDB – Het beste voor de zorg

In een steeds veranderende zorgwereld is het belangrijk dat je je als zorgorganisatie volledig kunt richten op je nummer #1 taak: de beste zorg voor cliënten. SDB Groep helpt zorgprofessionals hierbij met innovatieve software-oplossingen. Op onze beurt helpt NIO SDB Groep daar weer bij, met strategische ideeën op het gebied van concept, UI/UX en design.
Wanneer? 2015 – heden
Werkzaamheden? UX/Usability advies en (functioneel) design applicaties, branding, communicatie

Een jarenlange samenwerking

NIO is al een aantal jaar onderdeel van het ontwikkelteam van SDB Groep. Onze kennis van applicatieontwikkeling, UI/UX en design vormt daarbij de basis. Steeds denken we mee over nieuwe, innovatieve mogelijkheden en functies voor bestaande en nieuwe apps en modules.

Functionele mooimakers

NIO verzorgt het design van verschillende SDB-applicaties. We nemen hierbij altijd de gebruiker als uitgangspunt: iets kan er mooi uitzien, maar moet vooral ook logisch werken! Een mooi voorbeeld is de SDB Octopus App, waarvoor we een verfrissend design maakten inclusief UX-kit. Ook werkten we mee aan de nieuwe SDB Analytics-omgeving in Power BI, waarbij we de UI/UX verzorgden.

UX/UI-handboek ‘Yousability’

Na het ontwikkelen van een design voor de huidige applicatielijn (2015-2017) kreeg NIO vanuit SDB Groep de vraag voor een compleet redesign van de volledige applicatielijn. Dit resulteerde in een uitgebreid UX/UI-handboek, ‘Yousability’ genaamd. Hierin staat de applicatiebeleving van de gebruiker centraal.

Ook offline & online communicatie

Door de jaren heen ondersteunde NIO SDB Groep ook bij allerlei online en offline uitingen, en allerhande huisstijl- en communicatiemiddelen. En had SDB extra handen nodig bij de organisatie van evenementen, bijvoorbeeld bij de DIZ DAY 2018? Ook dan konden ze op ons rekenen.