Ledenadministratie

Ben je op zoek naar een applicatie om leden te administreren en lidmaatschappen (of abonnementen) te beheren? Dan heeft NIO een uitgebreide software oplossing beschikbaar, waarmee je op een gebruiksvriendelijke manier grote groepen leden beheert.

De kern van ons ledenadministratie systeem is een relatiebeheersysteem. Elk lid is als het ware een relatie, voor wie je gegevens kunt vastleggen. Je kunt je totale ledenbestand opdelen in gedetineerde groepen door ze kenmerken te geven. Denk bijvoorbeeld aan leden met een bepaald abonnement, of leden die een x-aantal jaren lid zijn. Daarnaast kun je lidmaatschappen vrij configureren door de keuze uit (zelf instelbare) lidmaatschappen en een gedifferentieerd prijsmodel.

Wat zijn de voordelen
van NIO's ledenadministratie?

NIO gelooft in de kracht van gegevensverwerking & in het implementeren van processen zo dicht mogelijk bij de bron.

Een eigen ledenportaal

In aanvulling op onze ledenadministratie hebben we ook een naadloos geïntegreerd ledenportaal ontwikkeld. Daarmee hebben leden 24/7 inzicht in hun eigen gegevens en kunnen ze die waar nodig zelf aanpassen om zo hun gegevens up-to-date te houden. Handig voor henzelf én voor jou als organisatie. Ook kunnen leden via hun account bij het ledenportaal voor hen beschikbaar gestelde facturen, documenten en/of nieuwsberichten bekijken. Er is tevens een stemmodule in het systeem aanwezig, handig voor bijvoorbeeld ledenraadsverkiezingen.

Factureren, herinneren en prolongeren

De ledenadministratie beschikt ook over een complete factureringsmodule. Hiermee kun je facturen versturen, al dan niet in batches, per mail of brief. Dankzij de integratie van betaalprovider Mollie kunnen betalingen direct via iDeal of creditcard geregeld worden. Wil je facturen per post versturen? Ook dat kan.

Om alles rondom factureringen in juiste banen te leiden heeft de ledenadministratiemodule een handige herinneringsfunctie en beschik je over de mogelijkheid om lidmaatschappen op jaarbasis te verlengen (‘prolongeren’) inclusief de daarbij behorende facturatie.

Naast de integratie met Mollie als betaalprovider is er een integratie met Twinfield voor de financiële afhandeling.

Ledenshop

Je kunt onze ledenadministratie ook uitbreiden met een extra shopmodule. Dit is een complete shop van A tot Z: van een productencatalogus, productcategorieën, voorraadbeheer en kortingen voor bepaalde ledengroepen, tot de mogelijkheid vam gastbestellingen (met geïntegreerd klantportaal), productcombinaties en kortingscodes. Ook kun je orders direct versturen via PostNL.

In de shop zit de mogelijkheid om direct met iDeal te betalen (via Mollie). Wil je liever een andere provider integreren? We denken graag met je mee!

Meer weten?

Onze ledenadministratie is een buitengewoon compleet ledenplatform dat zowel door bedrijven zelf als door leden als zeer gebruiksvriendelijk wordt beoordeeld. Nieuwsgierig of dit ook wat is voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk onze cases