GIS-portaal

Wil je geografische gegevens combineren met gegevens van klanten en klantprocessen? Bijvoorbeeld voor het aanvragen van subsidies door eigenaren of pachters van percelen? Of voor het uitvoeren van natuurbeheer op basis van landelijk vastgelegde afspraken en/of plannen? Dan ben je hiervoor in Nederland aangewezen op GIS-kaarten.

Denk aan Kadaster-kaarten met gegevens over percelen of objecten, en aan kaarten waarop in kaartlagen locatiegegevens op provinciaal of gemeentelijk vlak staan.

Maar, deze informatie is vaak niet (of gebruiksonvriendelijk) toegankelijk voor bedrijven en particulieren. En dat is waar NIO om de hoek komt kijken. 

Wat zijn de voordelen
van een GIS-portaal?

Wij maken geodata toegankelijk via gebruiksvriendelijke portalen.

 

Wat is een GIS-portaal?

Portalen zijn een perfecte methode om 1) met klanten of eigenaren te communiceren, 2) geografische data in beeld te brengen en 3) aanvragen of verzoeken op basis hiervan door een klant te laten uitvoeren en 4) via een uitgebreide back-office omgeving te verwerken.

Samen met onze partner GIS Business Solutions ontwikkelt het team van NIO daarom zogenaamde GIS-portalen. Dit zijn webapplicaties waarin geografische gegevens in combinatie met relatiegegevens (klant, eigenaar of deelnemer) en het verwerken van deze gegevens, samengevoegd zijn.

De inrichting van jouw GIS-portaal

In de basis gebruiken we hiervoor ons standaard klantportaal, uitgebreid met een GIS-kaartenmodule. Binnen het GIS-portaal kun je dankzij een kaart viewer zowel gegevens vanuit kaarten ophalen als gegevens op kaarten opslaan. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om publieke kaarten te publiceren via het internet.

Ook kun je meerdere kaarten en daaraan gekoppelde informatie, combineren. Uiteraard zijn de portalen voorzien van toegangsbeveiliging via een enkelvoudige inlogmethode of tweestapsverificatie.

Koppeling o.a. met GIS Business Solutions

Door verschillende koppelingen is NIO in staat om de gegevensstroom via een eigen back-office systeem te verwerken. Ook is het mogelijk om deze gegevens te koppelen met andere backoffice of relatiebeheersystemen (CRM). Als standaard oplossing hiervoor werkt NIO samen met GIS Business Solutions, waarbij het GIS-portaal gekoppeld is aan SuperOffice. In aanvulling daarop beschikt GIS BS over een additionele financiële module en diverse koppelingen met taxatiebureaus.

Andere standaard koppelingen waar we binnen GIS-portalen gebruik van maken, is een koppeling met de KVK voor een controle op bedrijfsgegevens en een integratie met een Postcode-API voor adrescontrole. Tevens maken we gebruik van Mollie als betaalprovider. Uiteraard kunnen we hier ook onze andere integraties inzetten zoals koppelingen met Twinfield (Financieel) en AllSolutions (Financieel, Project).

Meer weten?

Verwerken jullie geografische gegevens in bedrijfsprocessen en ben je benieuwd of dat op een gebruiksvriendelijkere en efficiëntere manier kan? Of wil je geografische gegevens graag combineren met een bepaalde doelgroep en heb je ondersteuning nodig om de processen daaromheen op de juiste manier in te richten? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag

Bekijk onze cases: