Gamification leeromgeving

Een bijzonder leuke toepassing van webapplicaties als je het ons vraagt: de gamification leeromgeving! Hierbij bouwen we een niet-game omgeving met behulp van game-elementen om tot interactieve leerplek. In deze online wereld kunnen deelnemers op speelse wijze hun kennis en skills vergroten, volledig afgestemd op hun leerroute en niveau.

Het nummer één kenmerk van een gamification leeromgeving is dat er spelelementen en game-technieken in verwerkt zitten. Denk aan het ontvangen van punten bij elke correct beantwoorde vraag en het sparen van badges door mijlpalen te behalen. Het doel van een gamification leeromgeving kan verschillen. Denk bijvoorbeeld aan kennisoverdracht, het veranderen van gedrag of het creëren / vergroten van betrokkenheid binnen een doelgroep.

De voordelen van gamification

NIO ontwikkelt gamification platformen van A tot Z

We denken graag met je mee over het concept en kunnen verschillende standaardonderdelen inzetten om de basis van jouw leeromgeving te vormen. Daarna is het tijd voor maatwerk. Van het design tot specifieke onderdelen: we stemmen de gamification leeromgeving precies af op jouw wensen. Of je nou een app voor desktop-, tablet- of smartphonegebruikers wilt, we ontwikkelen op maat én houden bij onze keuze van game-technieken altijd rekening met jouw specifieke doelgroep(en).

Gebruiksvriendelijkheid op #1

Elk gamification platform bestaat uit twee onderdelen: één omgeving voor de leerling / student en één beheeromgeving voor de trainer (organisatie). In de beheeromgeving vind je naast de accounts en resultaten van de deelnemers ook instellingen om de leeromgeving in te richten en de toegang voor deelnemers te regelen. Ook kun je daar analyses bekijken.

De kracht van design

Ontzettend belangrijk voor dit type leeromgevingen is het design. Niet alleen bepaalt dit voor 50% de gebruikerservaring, ook speelt het een essentiële rol in de opname van informatie (de leerervaring) en het teweegbrengen van gedragsverandering. NIO besteedt hier tijdens het gehele proces dan ook veel aandacht aan en zorgt dat elk gamification platform intuïtief werkt en er mooi uitziet. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer!

Bekijk onze cases