SchoolKr8 – Leerlingvolgsysteem voor nieuwkomers in het onderwijs

SchoolKr8 is het enige leerlingvolgsysteem van Nederland dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in het nieuwskomersonderwijs. NIO realiseerde SchoolKr8 in opdracht van School360, van het allereerste design tot de app(licatie) zelf. Het resultaat is een zeer gebruiksvriendelijk LVS waarmee de ontwikkeling van nieuwkomersleerlingen op unieke wijze gevolgd kan worden.
Wanneer? 2020 – heden
Werkzaamheden? Design, strategie, ontwikkeling applicatie en website, app-ontwikkeling

Samen met gebruikers in het veld

NIO is ook betrokken geweest bij de voorganger van SchoolKr8. Hierdoor wist ons team precies wat wel en wat niet handig werkt. Ook vroegen we het werkveld om input. Schooldirecteuren, ib’ers en leerkrachten weten immers het allerbeste wat er op hun school speelt én wat ze daar nodig hebben. We maakten o.a. het invoeren van toetsen en toetsresultaten eenvoudig én ontwikkelden een kleurensysteem om de voortgang van leerlingen in één oogopslag inzichtelijk te maken.

LOWAN & Boom testcentrum

Om vroegtijdig in te kunnen spelen op ontwikkelingen in het werkveld, hebben we ook de samenwerking met LOWAN (PO-Raad) opgezocht. Hierdoor kunnen we straks als eerste partij ook de nieuwe leerlijn speciaal voor nieuwkomers integreren in de applicatie. Ook realiseerden we een koppeling met Boom testcentrum. Een nuttige toevoeging die leerkrachten enorm veel tijd bespaart bij het invoeren van gegevens, omdat die dankzij de koppeling automatisch uitgewisseld kunnen worden.

De website + app

Naast de applicatie van SchoolKr8 ontwikkelde NIO ook een website volledig in lijn met het SchoolKr8-design. Aanvullend zijn we momenteel bezig met een app met onder meer een absentiefunctie en de mogelijkheid om on-to-go leerdoelen af te vinken. Dit geeft in de klas nét dat extra stukje vrijheid aan de leerkracht: met de app kost de administratie minder tijd waardoor er meer ruimte overblijft om er voor de leerlingen te zijn!

Over School360

SchoolKr8 is ontwikkeld in opdracht van School360. School360 BV is opgericht met als doel het werk van alle onderwijsprofessionals op school handiger, efficiënter én leuker te maken. Dat doen we door slimme, digitale tools en pakketten te ontwikkelen die het onderwijsproces ondersteunen.