CEWE – Fotoboek-app

Eén van de belangrijkste onderdelen van het portfolio van CEWE is hun fotoboek-applicatie. Met name op de desktop en laptop wordt deze al vele jaren bijzonder veel gebruikt. Om ook op mobiel klanten zo goed mogelijk te bedienen, klopte CEWE in 2016 bij NIO aan voor een innovatief mobiel design.
Wanneer? 2016
Werkzaamheden? Advies en ontwerp mobiele fotoboek applicatie

mCommerce onderzocht

Voor we aan de slag gingen met het design, voerden we eerst twee onderzoeken uit. Allereerst zochten we samen met CEWE in de breedte uit wat precieze eisen en trends op het gebied van mCommerce (mobile shops) waren. Het resultaat was een mobiele strategie, die niet alleen in Nederland maar ook in Europa gebruikt kon worden.

Een doordacht design

Door onze ervaring met de ontwikkeling van klantreizen en de impact hiervan op digitale toepassingen, weten wij als geen ander hoe belangrijk design en consistentie hiervan is voor de gebruikerservaring. Daarom voerde NIO ook een grondige analyse uit met betrekking tot de klantreis voor de mobiele foto-applicatie.
Voor het uiteindelijke design van de FotoApp combineerden we onze eigen richtlijnen met de resultaten van onze bevindingen. Uiteraard vormen gebruiksvriendelijkheid en -ervaring hierbij de belangrijkste speerpunten. Al met al ontstond een compleet design voor een innovatieve, mobiele fotoboekapplicatie. En dat vormde weer een mooie uitgangsbasis voor de developers van CEWE!